Voorbereiding op de bevalling: geweldige tips voor mama en papa

 

Advies voor beide ouders:

1) Leer meer over de bevalling, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen voor, tijdens en na de geboorte. Wetende dat geboorte een normaal, natuurlijk proces is voor het lichaam van een vrouw, zal pijn, angst en angst aanzienlijk verminderen. Om meer te weten te komen over bevallingen, lessen te volgen, vrienden en familie vragen te stellen over hun ervaringen, boeken te lezen en bevallingsvideo’s te bekijken (aanbevolen boeken staan onderaan dit artikel).

2) Zoek, zoek en plan voor voorbereiden op bevalling VROEG, aangezien de middelen beperkt zijn, vooral in ziekenhuizen en kies lessen die passen bij uw behoeften en schema. Privélessen kunnen in 2 sessies worden gevolgd, terwijl ziekenhuislessen over het algemeen 6-7 sessies zijn. Als moeder van plan is om borstvoeding te geven, kies dan een les waar borstvoeding in de lessen wordt gegeven.

3) Onderzoek geboortetechnieken in het ziekenhuis voordat u een arts kiest en selecteer vervolgens het ziekenhuis dat het beste past bij uw wensen en behoeften voor het type geboorteplan dat u heeft. U kunt contact opnemen met de bevalling en bevalling van het door u gekozen ziekenhuis om een verwijzing voor een arts te krijgen.

4) Bepaal of een verloskundige, huisarts of verloskundige of een combinatie het beste voor je is. Kiezen voor een verloskundige voor thuis of in het ziekenhuis betekent dat zij 24 uur per dag voor je klaar staan tijdens je bevalling. Het kiezen van een verloskundige betekent over het algemeen dat uw baby wordt afgeleverd door de dienstdoende verloskundige en dat zij afhankelijk zijn van verpleegsters om hen op de hoogte te houden van uw vorderingen totdat het tijd is om te bevallen. Het kiezen van een huisarts betekent over het algemeen dat een arts u, met behulp van verpleegkundigen, bijstaat en bij de bevalling aanwezig is.

5) Onderzoek de voordelen van het hebben van een doula (een niet-medische assistent bij prenatale zorg, bevalling en tijdens de postpartumperiode).

Advies voor mama:

1) Moeders moeten plannen om een andere persoon (familielid, vriend of doula) dan je partner bij je te hebben tijdens de bevalling; het kan de behoefte aan medicatie tijdens de geboorte verminderen.

2) Moeders moeten zich tijdens de zwangerschap fysiek voorbereiden door te sporten. Yoga en wandelen zijn geweldige manieren om weinig impact te hebben op lichaamsbeweging. Trainen tijdens je zwangerschap zorgt voor een gemakkelijkere bevalling.

3) Moeders moeten zich mentaal voorbereiden door positief te denken over de geboorte-ervaring als normaal en natuurlijk. Dit zal je lichaam en geest helpen voorbereiden om samen te werken voor een gemakkelijkere bevalling.

Advies voor papa:

1) Woon bevallingslessen bij met mama.

2) Leer hoe de bevalling verloopt van het begin tot de bevalling door lessen, boeken, films en vragen aan vrienden en medische professionals.

3) Leer hoe je moeder kunt troosten, masseren, ondersteunen en een pleitbezorger kunt zijn tijdens de bevalling in de door haar gekozen positie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *