Vijf natuurlijke tips om seksuele en bekkenpijn te verlichten

 

Seks doet pijn. Dat is de bottom line voor miljoenen vrouwen. Brandend, stekend, rauw, stekend en jeukend zijn slechts enkele van de woorden die vrouwen gebruiken om de pijn te beschrijven die ze niet alleen ervaren tijdens seks, maar ook op het werk of zelfs bij het uitvoeren van alledaagse activiteiten. Seksueel pijnsyndroom is een verwoestende aandoening die het gevoel van eigenwaarde kan verwoesten, relaties kan vernietigen en uw kwaliteit van leven kan ruïneren.

Volgens de International Pelvic Pain Society lijden meer dan negen miljoen Amerikaanse vrouwen tussen 18 en 50 op een bepaald moment in hun leven aan chronische bekkenpijn. Naar schatting 90% van die vrouwen ervaart ook seksuele pijn.

Het zal je misschien verbazen dat het niet alleen amitriptyline ruined my life problemen in de vagina en vulva zijn die de kern van je ongemak vormen. Prikkelbare darm, fibromyalgie, een constante drang om te plassen (interstitiële cystitis), artritis en nog veel meer chronische pijnaandoeningen in andere delen van uw lichaam kunnen allemaal bijdragen aan de slopende en deprimerende symptomen die u ervaart.

Er zijn eenvoudige, natuurlijke tips, maar ook medicijnen en medische behandelingen die deskundige artsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners in toenemende mate en met groot succes in hun praktijken integreren.

Hieronder volgen vijf tips die u vandaag kunt implementeren en die een verschil kunnen maken in uw pijnniveau. (Maar vergeet niet dat u altijd uw zorgverlener moet raadplegen om acute ziekten, infecties of andere ernstige aandoeningen uit te sluiten.)

Gebruik ongeparfumeerde was- en verzorgingsproducten. Geparfumeerde menstruatiepads, wasmiddel, wasverzachter en zelfs geparfumeerde droogtrommeldoekjes kunnen het genitale gebied ontsteken. De meeste producten hebben een ongeparfumeerde versie, inclusief winkelmerken.
Realiseer je dat strakke kleding en panty’s irritatie veroorzaken. Veel vrouwen ervaren vaginale verbranding alleen al door het dragen van een getailleerde spijkerbroek! Panty’s kunnen zeker bacteriën vasthouden en stevig op je geslachtsdelen drukken. Dijbeenkousen of kousen met jarretelgordel voorkomen het probleem en kunnen ook aantrekkelijk zijn.

Test een zuurarm dieet uit. Gebaseerd op de theorie dat zuurgraad het verbranden van urine verhoogt en ervoor zorgt dat andere aandoeningen oplaaien (zoals prikkelbare darm, interstitiële cystitis en vaginale/vulvaire pijn), worden vrouwen met seksuele pijn sterk aangemoedigd om een zuurarm dieet te proberen. Veel cafeïnehoudende producten zoals koffie, thee en talloze frisdranken zijn bijvoorbeeld zeer zuur en kunnen zeer irriterend zijn voor de blaas en de geslachtsorganen.

Drink veel water. Vergeet niet dat gewoon oud water je beste vriend kan zijn. Het is een van de vriendelijkste dingen die je voor je lichaam in het algemeen kunt doen. Water verdunt de zuurconcentratie in uw urine verder en kan brandend gevoel en pijn tijdens seksuele activiteit verlichten. Water helpt constipatie, gewrichtspijn, hoofdpijn, interstitiële cystitis en nog veel meer te verlichten. Drink gebotteld of gefilterd water in plaats van kraanwater, omdat extra chemicaliën aan gewoon drinkwater kunnen worden toegevoegd.

Voeg vezels toe aan uw dieet om regelmatige stoelgang te bevorderen. Prikkelbare darmsyndroom (PDS) kan bijdragen aan seksuele pijn wanneer constipatie erbij betrokken is vanwege de druk en extra zenuwgevoeligheid voor de blaas en geslachtsorganen. Het verminderen van deze druk en gevoeligheid kan enige verlichting bieden voor pijnlijke seksuele symptomen. Natuurlijke vezels zijn afkomstig van het eten van voedingsmiddelen zoals volle granen, fruit, groenten, noten en zaden. Aanvullende opties voor aanvullende vezels zijn te vinden in de natuurvoedingswinkel en zelfs in de drogisterij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *